Laatste nieuws

Geslaagde deelname LEF-festival 2023

Op zaterdagavond 25 november heeft de Euregio Brassband deelgenomen aan het LEF-festival in schouwburg De Lawei te Drachten.

Lees meer: Geslaagde deelname LEF-festival 2023

Op zaterdag 3 juni 2023 was het dan eindelijk zover: Shaffy & Brass!


Een bijzondere samenwerking: zangeres Micheline Van Hautem met de muziek van Ramses Shaffy en de klanken van koperblazers in een interpretatie van Micheline Van Hautem. Daarbij soleerde bastrombonist Jos Jansen, een welkbekende muzikant in de blaasmuziekwereld, bij diverse stukken.

Voor de pauze speelde de Euregio Brassband een instrumentaal kort programma, waarbij onder meer de solo "Fnugg Blue" met Ydwer Betzema (es bas) en het grote werk "Diogenes" van Jacob de Haan ten gehore werden gebracht. Na de pauze voegden Micheline Van Hautem en Jos Jansen zich bij het ensemble om samen met de brassband de mooiste liedjes van Ramses Shaffy ten gehore te brengen. Zo kwamen onder meer de liederen "Sammy", "We zullen doorgaan", "Laat me", "Zing, vecht, huil, ..." en "Pastorale" aan bod. De presentatie van de avond werd vakkundig verzorgd door Johan Meijer uit Borne. We kijken terug op een zeer geslaagd concert!

Opnames (video en foto) zijn te vinden op onder meer Instragram en Facebook.