Laatste nieuws

Geslaagde deelname LEF-festival 2023

Op zaterdagavond 25 november heeft de Euregio Brassband deelgenomen aan het LEF-festival in schouwburg De Lawei te Drachten.

Lees meer: Geslaagde deelname LEF-festival 2023

De Euregio Brassband (EBB) is de enige brassband in Twente en wijde omtrek met een lange historie. Voortgekomen uit de fanfare de Bazuin uit Borne is de Euregio Brassband nu een orkest met regionale uitstraling. In het recente verleden heeft het orkest opgetreden in de regio, maar ook ver daar buiten, in Nederland tot Wageningen, in Duitsland tot Münster, maar ook bijvoorbeeld in Ogre in Letland.

In onze regio zijn wij momenteel de enige brassband; David in Zwolle is pas de eerste Overijsselse buurman. De reputatie van het orkest is gebouwd op het streven naar goede kwaliteit muziek en een klantgerichte houding met betrekking tot de aard van de muziek die we spelen.

Euregio_Brassband
De Euregio Brassband in actie (6 juni 2015).

De Euregio Brassband komt uit in de 4e divisie en streeft een ontwikkeling na die het mogelijk gaat maken om ook vanuit Twente op goed niveau mee te doen in het nationale brasscircuit. De leden komen niet alleen uit Borne, maar zijn woonachtig in Twente en omgeving. Veelal zijn ze ook lid van een andere vereniging, de organisatie van de brassband is daarop ingesteld.

Zoals bij iedere vereniging is er natuurlijk geld nodig om de boel draaiende te houden. Bij de EBB word dit uitsluitend verzameld door optredens, subsidie en contributie. Dus geen plantjes verkopen of oud papier ophalen, maar lekker muziek maken! Contributie is voor studenten EUR 12,50 per maand, en voor niet-studenten EUR 25,- per maand. Bruikleen van instrumenten zit hierbij inbegrepen.