Laatste nieuws

Geslaagde deelname LEF-festival 2023

Op zaterdagavond 25 november heeft de Euregio Brassband deelgenomen aan het LEF-festival in schouwburg De Lawei te Drachten.

Lees meer: Geslaagde deelname LEF-festival 2023

Recentelijk is het 'wijn-project' van de Euregio Brassband vernieuwd, waarbij er nu ook een 'premium wijn' aan het assortiment is toegevoegd. Het doel van dit project is het verkopen van flessen wijn, waarbij een deel van de opbrengsten zijn voor de vereniging met als doel het instrumentarium onderhouden en/of vernieuwen. Slijterij en Wijnkoperij "de Barrique" uit Borne hebben we bereid gevonden de wijn te leveren en dit project mede te ondersteunen. 

 

wijnproject

 

Pascaline Merlot (basis*)

Pascaline Merlot is een wijn uit Frankrijk. De gemiddeld 20 jaar oude wijnstokken voor de Pascaline Merlot worden geplant in l'Aude en Herault. Ze liggen op twee hellingen in het zuiden, die veel zon opvangen. Dit is een onderscheidend voordeel voor de wijn. Rijp geoogste druiven, waaruit een eenvoudige maar eerlijke en lekkere wijn geproduceerd wordt.

Proefnotitie
De geur en de smaak van rode bessen maakt deze kersenrode wijn een voorbeeld voor een prachtige, soepele Merlot voor elk moment.

Wijn/spijs
Heerlijk in combinatie met wildgerechten, stoofschotels, gerechten met tomatensauzen en zachte kazen.

 

Zolla Primitivo Di Manduria (premium**)

Zolla Primitivo Di Manduria is een prachtige rode wijn uit Italië, uit het gebied Manduria. Deze wijn is voor 100% gemaakt van Primitivo druiven. Dit gebied staat bekend als het beste gebied voor Primitivo. De wijn ondergaat een malolactische fermentatie in RVS tanks. Rijping in gebruikte Amerikaanse en Franse eikenvaten voor 6-8 maanden.

Proefnotitie
Deze Primitivo di Manduria heeft een robijnrode kleur met tinten van violet. In de neus komen intense, complexe, fruitige aroma’s naar voren met hints van klein rood fruit, zoals kersen en bramen. Deze wijn heeft een fluweelachtige textuur met een zwoel karakter, rijk aan zachte tannines en heeft een lange afdronk.

Wijn/spijs
Uitstekend geschikt met pasta, lamsvlees, wild en gekruide kazen.

 

Bestellen

De verkoopprijs van de wijn Pascaline Merlot (basis*) is vastgesteld op EUR 6,- per fles. Naast flessen wijn kunnen er ook dozen met wijn worden besteld. Het gaat hierbij dan om een doos met 6 flessen wijn. De prijs van een doos wijn (basis*) is EUR 35,-.

De verkoopprijs van de wijn Zolla Primitivo Di Manduria (premium**) is vastgesteld op EUR 12,- per fles. Naast flessen wijn kunnen er ook dozen met wijn worden besteld. Het gaat hierbij dan om een doos met 6 flessen wijn. De prijs van een doos wijn (premium**) is EUR 70,-.

Als u één of meerdere bestellingen hebt voor wijn, dan kunt u contact opnemen met de coördinator van dit project: Harmen Droogendijk (e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Hij zal er dan voor zorgen dat de wijn zo snel mogelijk bij u terecht komt.